Groepenkast uitbreiden

Wanneer u overstapt op inductie kookplaat, zonnepanelen bestelt of een airconditioning wil installeren heeft u mogelijk extra groepen nodig. De aanschaf van deze grote stroomverbruikers heeft directe gevolgen voor de bestaande groepenkast. Hoeveel extra groepen er nodig zijn, is afhankelijk van de te gebruiken apperatuur en het huidige aantal groepen.

Wanneer uw groepenkast sterk verouderd is dan is het vaak beter om deze geheel te vervangen. Dit komt vaak voor bij het kopen van een woning of bij een verbouwing. Bij het installeren van een nieuwe groepenkast raden wij u aan voldoende groepen te kiezen. De moderne groepenkasten zijn later altijd nog uit te breiden, maar het advies is om een groepenkast te kiezen waar een uitbreiding later ook nog kan. Simpel gezegd, een groepenkastindeling met een stukje overcapaciteit, zodat bij een uitbreiding van het aantal stroomverbruikers niet direct een ingrijpende aanpassing in de groepenkast nodig is.

Verouderde groepenkast
Een verouderde groepenkast is te herkennen aan de ouderwetse zekeringen ook wel “stoppen” genoemd in de groepenkast.

Over het algemeen zijn bij deze verouderde kasten geen aardlekschakelaar(s) aanwezig en de groepenschakelaars laten het ook regelmatig afweten. Hierdoor is de kans op eerder genoemde gevaren sterk aanwezig.

meterkast vervangen middelharnis
Sterk verouderde groepenkast

We adviseren u graag op dit gebied, neem daarom vooral contact op door te bellen naar +31 (0)613 193 185

Aardlekschakelaar testen

Test uw aardlekschakelaars minimaal twee keer per jaar, tijdens de omschakeling van de tijd. Dit doe je door op de testknop “T” op de aardlekschakelaar te drukken.

Hierna moet de aardlekschakelaar direct uitschakelen. Gebeurt dit niet, is dit een teken dat de aardlekschakelaar defect is, dit kan grote gevaren met zich meebrengen.

Als na controle blijkt dat de groepenkast inderdaad verouderd is, of componenten gebreken vertonen, is het belangrijk de vervanging of reparatie zo spoedig mogelijk te laten uitvoeren.

aardlekschakelaar